
NITRIANSKE UNIVERZITNÉ DNI
Týždeň bezpečnosti potravín
Dátum: 27.4.2021
Forma podujatia ONLINE cez platformu MS Teams
Program podujatia
Odborná diskusia k problematike bezpečnosti potravín. Prezentácia študijných programov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, SPU v Nitre. Odborné prednášky, video prezentácie, dotazníkové prieskumy. Podujatie je zamerané na propagáciu bezpečnosti potravín, činnosti Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, činnosť jeho vedeckých výborov, propagáciu národných vedeckých skupín, úlohy odboru bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
Čas | Diskutujúci / Prednášajúci | Téma |
9:00 – 10:00 | doc. Ing. Peter Zajác, PhD. Ing. Jozef Čapla, PhD. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva. | ONLINE diskusia o bezpečnosti potravín v SR (LIVE) |
10:00 – 11:30 | Ing. Petr Beneš Ministertvo zemědelství České republiky, Odbor bezpečnosti potravin. | Ministerstvo zemědelství České republiky – spolupráce s úřadem EFSA (VIDEO prezentácia) |
11:30 – 12:00 | doc. Ing. Peter Zajác, PhD. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva | Prezentácia študijných odborov Fakulty biotechnológie a potravinárstva (LIVE) |
12:00 – 13:00 | prof. Ing. Jozef Golian, Dr. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva. | Trendy vo vývoji potravín v kontexte bezpečnosti potravín. (VIDEO prezentácia) |
13:00 – 14:50 | doc. Ing. Peter Zajác, PhD. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnológie a potravinárstva. | Aplikácia normy ISO 22000 v potravinárstve (VIDEO prezentácia) |
15:00 – 16:30 | Ľubica Novotná Ing. Michal Mokrý Nestlé Slovensko | Správna hygienická prax Nestlé Slovensko. (VIDEO prezentácia) |
16:30 – 17:30 | Ing. Mgr. Bystrický Ministerstvo Pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Odbor bezpečnosti potravín | The Role of EFSA in Food Safety. Úloha EFSA v bezpečnosti potravín. (PDF prezentácia) |
Dotazníkové prieskumy
Prieskum o kvalite potravín
Názory respondentov na označovanie potravín
Plytvanie potravinami
Bezpečnosť potravín z pohľadu spotrebiteľov
Prieskum o hygienických opatreniach v predajniach potravín v súvislosti s pandémiou COVID-19