Popis
Spracovanie mäsa
Pomocou výrobných zariadení sa kuracie mäso spracováva, nakrája sa a vykostí sa, čo umožňuje výskyt nasledujúcich výrobkov:
-
kuracie krídla;
-
kuracie spodné stehná;
- kuracie prsia;
-
vnútorné filety a pod.
Na výrobu polovareného (marinovaného) kuracieho mäsa sa môže vykonať nejaké ďalšie spracovanie.
Výrobky sú chladené alebo mrazené podľa požiadaviek zákazníka.
Balenie
Konečne spracované mäso sa balí do:
- Veľkoobjemových boxov;
- Podnosov MAP;
- Vákuových obalov.
Kontrola kvality
Vo všetkých fázach výroby uplatňujeme postupy zabezpečenia kvality.
Kuracie mäso sa okrem ostatných postupov kontroly kvality testuje na akékoľvek potenciálne nebezpečné baktérie, ako je napríklad Salmonella.